1 kg aardappelen bintjes Terras Nostra voor de puree, 3 lookteentjes, 200 g hoeveboter, 5 takjes krulpeterselie, 5 takjes platte peterselie, 20 slakjes (petit gris de Namur) gekookt met verse kruiden (middelgroot), 1 vastkokende aardappel (Charlotte of Nicola) voor de aardappelchips, 2 eieren, 50 g witte bloem,
Kook de aardappelen in de schil in gezouten water gedurende 20 minuten.
Schil de nog warme aardappelen en pureer ze in de roerzeef.
Voeg er drie lookteentjes aan toe die je 3 minuten hebt geblancheerd in kokend gezouten water.
Meng er 2 eieren en 100 g boter onder. Breng verder op smaak.
Houd warm.
Reinig de verse kruiden en hak ze fijn, houd een takje apart voor de afwerking.
Aardappelchips: Snijd de vastkokende aardappel in zeer fijne sneetjes en bak ze in olie, gedurende 5 minuten op 160°C.
Bestrooi de slakjes met bloem en bak ze in boter in een aanbakvrije pan. Voeg er de verse kruiden aan toe en garneer op een warm bord.