Palthaesta, miso, champignon

4
vegetarisch
Ingrediënten

Voor palthaesta:

  • 50 cl (soja)melk
  • 250 g boekweit of bloem
  • 3 eieren
  • 1 el olie
  • 20 g havermoutvlokken


Voor kaascrème:

  • 50 cl melk
  • 200 g geitenkaas of oude kaas
  • 5 g Kappa (of ander bindmiddel)
  • peper en zout

Miso:

  • 20g miso


Champignons:

  • 250 g Parijse champignons

Garnituur:

  • 20 g gedroogd champignonpoeder
Bereidingswijze

Palthaesta: Meng de melk met de bloem en de eieren. Mix het geheel samen met de olie tot een gladde massa. Voeg de havermoutvlokken toe aan het deeg. Bak in de pan tot kleine goudbruine ronde pannenkoekjes.


Champignons: Maak ze schoon en snij ze in fijne schijfjes.

Kaascrème:Voeg alle ingrediënten samen in de Thermomix. Verwarm tot 90°C en laat nadien afkoelen. Mix het mengsel koud en kruid af.

Afwerking en presentatie

Besmeer de pannenkoek met miso en vervolgens met een laagje kaascrème. Bedek de kaascrème met de fijngesneden champignons. Werk af met het champignonpoeder.