Maxime Zimmer

The Young Masters
Chef: Zimmer Maxime
Un Max de Goût
Gault&Millau
14.0/20
a koks Toc from Gault&Milau a koks Toc from Gault&Milau
Quai de la Ourthe 17
4170 Comblain-au-Pont
T: +32(0)4 369 17 08 - 0477 17 08 00
Facebook link

Keukenstijl en culinaire referenties
Hedendaagse en gepersonaliseerde Franse keuken met enkele Aziatische toetsen, in de stijl van een Frans/Aziatische fusionkeuken.

Ik werk uitsluitend met 3 ingrediënten op het bord, gebaseerd rond een hoofdingrediënt waarvoor ik veel respect heb. Zoals bijvoorbeeld Sint-Jakobsschelpen, de koningin van de producten. Ik vind de plantaardige wereld ook heel belangrijk. In mijn gerechten zijn altijd meer dan 70% groenten verwerkt. Ook fermentatietechnieken zijn meer en meer aanwezig.

Passie/vrije tijd
Duurzame visvangst. Ik vis zelf erg graag, omwille van de sereniteit die het uitstraalt en voor de schoonheid van de omgeving. Maar alle vis die ik vang laat ik altijd weer vrij.

In mijn keuken werk ik zoveel als mogelijk met duurzame vis.

Persoonlijke doelstellingen
Mijn restaurant verder laten evolueren waarbij ik het motto van mijn vader volg: ‘Je moet altijd meer doen omdat je nooit genoeg doet’.

Voor welke chef(s) heb je veel respect?
Georges Blanc, Peter Goossens.

Waarom aansluiten bij de Young Masters?
Omdat ik wil evolueren. Ik ben ook bij de beweging gekomen omdat ik me volop wil geven. We moeten investeren, solidair zijn met zo’n groep. De Young Masters promoten ook Belgische talenten in binnen-en buitenland. Het is belangrijk om te laten zien dat België niet alleen een klein land is. We moeten laten zien wat de nieuwe generatie jong Belgische chefs-koks in hun mars hebben.

Curriculum Vitae

Geboortedatum: 09/02.1990

Opleiding:

  • Hotelschool Luik

Stages:

  • Hostellerie Saint-Roch (Comblain-la-Tour)
  • Georges Blanc (Vonnas - France)

Werknemers

  • Francis Dernouchamps (Hostellerie Saint-Roch – Comblain-la-Tour)
  • La Vita è Bella (Tilff)

Opent zijn restaurant Un Max de Goût in Sprimont in 2011
Verhuist naar Comblain-au-Pont in oktober 2018

Palmares

  • Jonge chef van het jaar van Wallonië Gault&Millau 2019
  • Delta d’Or Wallonië (Deltagids 2019)
  • Gault&Millau : 14/20