Seppe Bleus

The Young Masters
Top Restaurants
chef

Seppe Bleus

De Fakkels
Hasseltsesteenweg 61
3800 Kerkom St.-Truiden
T: +32 (0)11 68 76 34
Facebook link Facebook link
Interview

Wie zijn je Peters?
Paul-Luc Meesen
Patrick de Gendt

Wist je altijd al dat je kok zou worden? 
Ik wist al van kleins af aan dat ik kok zou worden. Ik stond graag in de keuken bij mijn oma en mijn mama en had een grote bewondering voor hen.

Waar heb je het vak geleerd? 
Ik studeerde af aan de hotelschool van Herk-de-Stad en begon op 15-jarige leeftijd als jobstudent in restaurant De Fakkels van Mastercook Paul-Luc Meesen. Ik groeide er door tot sous-chef en in 2023 heb ik de zaak overgenomen.

Hoe omschrijf je jouw keuken? 
In restaurant “De Fakkels” breng ik een klassieke verfijnde Franse keuken met wereldse smaken, maar met een voorkeur voor lokale producten.

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op?
Mastercook Paul-Luc Meesen van wie ik alles heb geleerd.

Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Het is een hele eer lid te mogen zijn van The Mastercooks of Belgium. Je kan onder vakmensen tal van ideeën uitwisselen. Niet alleen over de bereidingen, maar ook over het zakelijk aspect van het runnen van een restaurant. Het is leuk om collega’s en grote chefs tijdens de ontmoetingen op een andere manier te kunnen benaderen.