Ten Dauwe
Interview
Wie zijn je Peters?
Frank Fol
Bart Desmidt
Wist je altijd al dat je kok zou worden?
Neen. In het begin heb ik getwijfeld, maar na meerdere jaren jobstudent te zijn in de horeca heb ik toch beslist om hotelschool te volgen.
Waar heb je het vak geleerd?
In het SHTIO, de hotelschool van Oostende, heb ik een goede basis gekregen. Vervolgens in restaurant De Waterput in Damme en ook in restaurant Bruegel bij Pierrot Fonteyne, gewezen voorzitter van The Mastercooks of Belgium.
Hoe omschrijf je jouw keuken?
Ik heb me gespecialiseerd in catering voor grotere groepen. Een pure keuken waarbij kwaliteitsproducten centraal staan. Een keuken zonder veel tralala.
Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op in het vak ?
Bart Desmidt ken ik al 30 jaar en is een goede vriend. Ooit hebben we nog een traiteurwinkel gehad op de zeedijk in Heist.
Frank Fol heb ik leren kennen op reis naar Portugal georganiseerd door het tijdschrift Dolce. Zo hebben we kennisgemaakt. Zijn visie op groenten als hoofdingrediënt boeien me enorm.
Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Ik ben sinds 2017 lid van The Mastercooks of Belgium. Het is zeker een meerwaarde in ons vak om te kunnen sparren met de collega’s.