Traiteur Gobert
Interview
Wie zijn je Peters?
Pierrot Fonteyne
Fabrice Vuillemin
Wist je altijd al dat je kok zou worden?
Dat wist ik al op jonge leeftijd, want op mijn 15de was ik al in de horeca aan de slag, en ging ik ook studeren in hotelschool Ter Duinen in Koksijde.
Waar heb je het vak geleerd?
Ik heb een jaar stage gelopen bij Traiteur Lefevere in Brussel, waar ik ook in vast dienstverband aan de slag kon. Via mijn oom-zaliger, Pierrot Fonteyne, kon ik ook vier maanden bij Pierre Romeyer in Hoeilaart gaan werken. In die tijd was het immers nog moeilijk om in bepaalde huizen binnen te geraken. Ik heb ook 6 jaar gewerkt in restaurant Breughel van Pierrot Fonteyne. Toen hij stopte, ben ik aan de slag gegaan in de Brugse restaurants ’t Pandreitje en De Snippe.
Hoe omschrijf je jouw keuken?
Mijn cateringkeuken is doorgaans een klassieke Frans-Belgische keuken, met aandacht voor de nieuwe tendensen en een occasionele Aziatische toets.
Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op in het vak?
Ik keek uiteraard op naar mijn oom Pierrot Fonteyne, want hij was een “die-hard” en ook lange tijd voorzitter van The Mastercooks of Belgium. Hij woonde ook tegenover onze winkel, dus we zagen elkaar zowat iedere dag. De Brusselse traiteur Lefevere was eveneens een voorbeeld voor mij, maar eigenlijk kan je van iedereen leren, zolang je er maar voor open staat.
Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Networking is heel belangrijk, en dan vind ik vooral de petanque- en de golfactiviteiten van onze vereniging een ideale manier om de andere leden beter te leren kennen. Tenslotte zijn we met een 180-tal, en dat is toch wel heel wat. Ik zou het ook appreciëren mocht het jaarlijkse banket terugkeren. Ik denk ook wel dat er met de nieuwe voorzitter een verfrissend elan aan de vereniging wordt gegeven.