't Pure Genot
Interview
Wie zijn je Peters bij de Mastercooks?
Bert Meewis
Jacques Colemont
Wist je altijd al dat je kok zou worden?
Ik ben als 14-jarige terechtgekomen in Brasserie 't Tegelhuuske in Kinrooi, aan de afwas, omdat ze me een beetje wilden temmen. Ik vond het er geweldig, en heb er de basis geleerd van Frits, de chef en eigenaar. Hij zei altijd: “Je mag doen wat je wilt, maar je moet één ding onthouden: alles wat je aan je klanten serveert, moet je zelf willen eten en lekker vinden.” In deze zaak ben ik als vakantiewerker helemaal verliefd geworden op de horeca, en heb ik de keuze gemaakt om naar de hotelschool te gaan.
Waar heb je het vak geleerd?
In de Hotelschool van Hasselt en tijdens mijn stages in Slagmolen in Oudsbergen, La Butte aux Bois in Lanaken en het restaurant-hotel Aldeneikerhof in Maaseik. Daarnaast heb ik nog op vele andere plaatsen in de keuken gewerkt en mensen uit de nood geholpen.
Hoe omschrijf je jouw keuken?
Ik ga voor een pure traditionele keuken met een moderne twist. Lokale seizoensproducten hebben voorrang, want duurzaamheid draag ik hoog in mijn vaandel.
Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op in het vak?
Bert Meewis, chef Frits van ‘t Tegelhuuske, Jacques Colemont, Peter Goossens,... vooral de oude garde als ik het zo kan stellen.
Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Ik ben zeer vereerd dat ik kon toetreden tot “The Mastercooks of Belgium” dankzij de uitnodiging van Jacques Colemont. Ik heb er al heel wat fijne mensen ontmoet, nieuwe zakelijke contacten kunnen leggen en van iedereen al wel iets geleerd. Ik hoop door mijn lidmaatschap ook andere (vrouwelijke) koks te kunnen motiveren om te kiezen voor dit prachtige vak en hun dromen na te jagen.