Maxime Collard

Top Restaurants
chef

Maxime Collard

Table de Maxime
Our 23
6852 Our Paliseul
T: + 32 (0) 61 23 95 10
Facebook link Facebook link
Interview

Wie zijn je Peters?
Geert Van Hecke
Angelo Rosseel

Wist je altijd al dat je kok zou worden?
Mijn grootmoeder en mijn moeder waren mijn rolmodellen als het om koken gaat en al op jonge leeftijd voelde ik me aangetrokken tot de culinaire wereld. Mijn echte motivatie was om anderen een fijne tijd te bezorgen. 

Waar heb je het vak geleerd? 
Aan het einde van mijn opleiding aan de hotelschool van Libramont heb ik stage gelopen in het gastronomisch sterrenrestaurant “Les Forges du Pont d'Oye”, alsook in het driesterrenrestaurant “De Karmeliet” bij Meesterkok Geert Van Hecke in Brugge.

Hoe omschrijf je jouw keuken? 
Mijn keuken is een klassieke en toch moderne Franse keuken met streekproducten. Ik werk op basis van de vroegere technieken, met seizoensgebonden producten, met de producten van de streek én met een toets creativiteit. Mijn inspiratie komt zowel van reizen in andere streken, maar ook zeer sterk uit de rijke natuur van de Ardennen of gedachtewisselingen met collega’s.

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op?
Mastercook Geert Van Hecke, bij wie ik vijf jaar werkte en die mij het vak heeft geleerd.

Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Ik wil nieuwe chefs ontmoeten, ze beter leren kennen en hun manier van werken ontdekken, kennis en het “terroir” van elke chef delen in heel België en projecten met hen opzetten.