Laurence Haegeman

The Young Masters
Top Restaurants
chef

Laurence Haegeman

De Vijf Seizoenen
Kasteelstraat 5
9660 Brakel
T: +32 (0)55 42 84 48
Facebook link Facebook link
Interview

Wie zijn je Peters?
Frank Fol 
Robert Van Duüren

Wist je altijd al dat je kok zou worden? 
Ik groeide op in het ouderlijke restaurant en hielp al op jonge leeftijd mee in de keuken. Zo groeide mijn belangstelling voor de keuken.

Waar heb je het vak geleerd? 
Ik heb drie jaar hotelschool en een specialisatiejaar ‘drankenkennis’ gevolgd in Hotelschool Stella Matutina. Ook heb ik een driejarige opleiding tot herborist. Stages heb ik gelopen in De Rantere (Oudenaarde), Hof Ter Eycken (Ninove) en Oud Sluis (Sluis).
In Oud Sluis heb ik leren doorzetten en heb ik gezien dat de details het verschil maken.
Nadien ben ik onmiddellijk begonnen met werken in het restaurant van mijn ouders en heb ik samen met mijn broer Jonas geleidelijk aan de keuken overgenomen.

Hoe omschrijf je jouw keuken? 
Creatieve keuken met alles wat groeit en bloeit als vertrekpunt. Puur, licht en verfijnd met een voorkeur voor lokale seizoensproducten. Een gezonde keuken op gastronomisch niveau.
Ik hou van venkel. Ik vind het aroma fantastisch en deze groente is bovendien ook goed voor de spijsvertering; niets dan voordelen dus! Ik hou ook van wilde kruiden; mensen vinden het leuk te ontdekken welke kruiden uit de natuur eetbaar zijn.

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op?
Merijn van Berlo van Restaurant Choux in Amsterdam, een chef die leuke smaakcombinaties maakt. Arabelle Meirlaen van Restaurant Arabelle, een sterke vrouw die volop met de natuur bezig is. Nicolas Decloedt van restaurant humus x hortense, een chef met een sterke visie.

Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
De Belgische gastronomie verdient meer aandacht. Met een collectief van Young Masters kunnen we ook internationaal de aandacht vragen.