Elien Verhulst

The Young Masters
Top Restaurants
chef

Elien Verhulst

Vlass
Leopoldlaan 246
8430 Middelkerke
T: +32 (0)59 30 18 37
Facebook link Facebook link
Interview

Wie zijn je Peters?
Cédric Poncelet 
Jo Nelissen

Wist je altijd al dat je kok zou worden en waarom dan wel? 
Reeds als kind was ik dol op koken, kookprogramma's en kookboeken. Mijn ouders ontvingen graag mensen en ik hielp dan steeds enthousiast mee.  

Waar heb je het vak geleerd? 
In Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Daarna ben ik redelijk vlug gestart in restaurant VLASS.

Hoe omschrijf je jouw keuken? 
Gastronomisch met een vrouwelijke touch. Ik breng graag het klassieke met het moderne samen. Denk aan boter en room, maar ook aan de afwerking tot krokante schotels. Ik focus op sauzen. En naast vis of vlees is er altijd ook vegetarisch. Groenten brengen heel wat variatie en smaak mee in een gerecht.

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op?
Mijn schoonvader Mastercook Stefaan Lauwereins is mijn grote voorbeeld. Hij is een chef met jarenlange ervaring die nieuwe uitdagingen nooit uit de weg gaat. Hij is heel gepassioneerd met het vak bezig. Verder kijk ik op naar de sterrenchefs Vicky Geunes en Tim Boury. Vooral hoe zij hun borden dresseren is top. En in het Franse Valence is er Anne-Sophie Pic. De enige cheffe met een driesterrenrestaurant in Frankrijk. Haar aroma’s, texturen en presentaties zijn super.

Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Het is een mooie erkenning om als Young Master te mogen behoren tot de Mastercooks of Belgium. De titel geeft toch wel wat aanzien. De organisatie organiseert regelmatig interessante uitstappen en samenkomsten om te netwerken met de collega’s. Je voelt je er welkom en gewaardeerd.