Dylan De Meyere

The Young Masters
Top Restaurants
chef

Dylan De Meyere

Restaurant Herbert Robbrecht
Hogenakker 1
9120 Vrasene (Beveren)
T: +32 3 755 17 75
Facebook link Facebook link
Interview

Wie zijn je Peters?
Herbert Robbrecht
Patrick de Gendt

Wist je altijd al dat je kok zou worden? 
Al van mijn 8 jaar wou ik kok worden. Toen had ik al een fascinatie voor verschillende smaken en technieken die ik thuis zag uitgevoerd worden door mijn grootouders en ouders. De liefde voor lekker eten heb ik daar zeker en vast meegekregen.

Waar heb je het vak geleerd? 
Op 15-jarige leeftijd ben ik naar de Hotelschool PIVA in Antwerpen gegaan. Daar heb ik een heel goede basis gekregen. Als student ben ik dan in de keuken beland bij Mastercook Herbert Robbrecht. Ik heb nog korte stages gelopen op andere plaatsen maar Herbert is zeker de chef die mij de kok gemaakt heeft wie ik nu ben. 

Hoe omschrijf je jouw keuken? 
Mijn aandacht gaat volledig naar de kwaliteit van het product. Ik hou zelf niet van gerechten met te veel smaken die vaak niet goed samen passen. Eenvoud is kunst. Maar toch is het heel belangrijk te koken met een ‘open mind’, want er zijn zoveel mooie en interessante producten en dingen te ontdekken in ons vak. 

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op?
Mijn grote voorbeeld is natuurlijk Mastercook Herbert Robbrecht. De kennis die deze man heeft is geweldig. De wil om te blijven verbeteren is bij maar weinigen zo hard zichtbaar. Er zijn nog zoveel chefs waar ik naar opkijk en persoonlijk wil ontmoeten. Om toch nog één chef te vernoemen, is net zoals bij vele collega’s, Sergio Herman wel iemand waar ik elke stap die hij zet, wil volgen en meer over wil weten. 

Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
De toetreding betekent heel veel voor mij. Het is een eer te mogen aansluiten bij een groep heel talentvolle chefs. Ik ben heel benieuwd naar bepaalde visies binnen het vak en kijk enthousiast naar de toekomst. ‘Young Master’ is zeker een titel die ik fier en respectvol zal dragen.