Dirkjan Decock

Restaurant
Restaurant
Chef: Dirkjan Decock
Restaurant Dirkjan Decock
Groeningelaan 22
8500
Kortrijk
T: +32 56 40 40 40

Interview

Wie zijn je Peters?
Frank Fol
Robert Van Duüren

Wist je altijd al dat je kok zou worden? 
Ik kan me dat eigenlijk niet meer herinneren, ik heb het gevoel dat het in mijn genen geslopen is. Van kindsbeen af stond ik al bij mijn grootmoeder in de keuken en zoveel jaar later sta ik nog steeds in de keuken.

Waar heb je het vak geleerd? 
Ik heb mijn opleiding genoten in Ter Groene Poorte in Brugge. Na mijn opleiding heb ik in Frankrijk en Zwitserland gewerkt.

Hoe omschrijf je jouw keuken? 
Ik heb een keuken van akker tot tafel, mijn gerechten zijn zeer puur met onversneden smaken. Ik laat me inspireren door de wekelijkse aanvoer van mijn producenten en boeren. Ik leg mezelf nooit beperkingen op want ik volg de seizoenen.

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op?
Dit is een moeilijke vraag. Er zijn veel goede chefs die ik een zeer warm hart toedraag. Ik hou van filosofische chefs, in de stijl ‘Guy Van Cauteren’.

Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Ik ben erbij gekomen op uitnodiging van Frank Fol. De sterkte van het collectief trok mij aan en was zeer belangrijk om mij aan te sluiten. Ik hoop dat de organisatie de gastronomie blijft in de kijker zetten zodat ons culinair erfgoed in volle glorie kan blijven bestaan.