Baptiste Tieberghien

The Young Masters
Top Restaurants
chef

Baptiste Tieberghien

Lin'eau
Koen Lisardestraat, 19
8710 Sint-Baafs-Vijve (Wielsbeke)
Facebook link Facebook link
Interview

Wie zijn je Peters? 
Jo Nelissen 
Patrick de Gendt

Wist je altijd al dat je kok zou worden? 
Al van kleins af aan wist ik heel snel dat ik kok wou worden. Ik ben opgegroeid in de horecazaak van mijn ouders en al op hele jonge leeftijd was ik gefascineerd door wat er zich allemaal afspeelde in de keuken van de zaak. Na school en in de weekends kon je me steeds terugvinden bij het keukenteam op het aanrecht om te ‘helpen’, of eerder te proeven.

Waar heb je het vak geleerd? 
De basis leer je op school maar de echte kneepjes van het vak heb ik toch geleerd in de verscheidene zaken waar ik gewerkt heb. Stelen met je ogen en het werkwoord willen - willen werken en willen (bij)leren - zijn de belangrijkste zaken die ik heb onthouden. 

Hoe omschrijf je jouw keuken?
Eigentijds met Oosterse invloeden maar met respect voor de traditionele Frans-Belgische keuken. Als jonge chef blijft mijn keukenstijl steeds verder evolueren.

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op? 
Zonder enige twijfel “The Godfather” van de Belgische gastronomie: Peter Goossens. Niet enkel vanwege het decennialang behouden van 3 Michelinsterren maar ook vanwege de weg ernaartoe. Starten als bistro en uitgroeien tot het beste restaurant van België.

Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Het is een hele eer om deel uit te mogen maken van The Mastercooks of Belgium als Young Master. Ik zie het als een beloning voor het dagdagelijkse harde werk dat we erin stoppen.  Ik kijk er enorm naar uit om ideeën uit te wisselen met andere chefs en samen de Belgische gastronomie naar een hoger niveau te tillen.