Alexis Flament

Restaurant
Restaurant
Chef: Alexis Flament
Sel et Poivre
Rue de la Fontaine, 3
7620
Hollain
T: +32 69 34 46 67

Interview

Wie zijn je Peters?
Tanguy De Turck 
David Grosdent 

Wist je altijd al dat je kok zou worden? 
Ja, dat wist ik al heel vroeg, al vanaf mijn 12de. Deze roeping was voor mij zo duidelijk dat ik nooit van dit pad ben afgeweken.

Waar heb je het vak geleerd? 
Eerst volgde ik een opleiding aan de hotelschool, waar ik de technische basis leerde. Daarna heb ik mijn vakmanschap verfijnd door in verschillende restaurants in België en Frankrijk te werken, waar ik praktijkervaring opdeed.

Hoe omschrijf je jouw keuken? 
Mijn keuken vertrekt vanuit een klassieke basis, verrijkt met een speelse en eigentijdse toets. Maar bovenal ligt de focus op seizoensproducten, die ik vooral bij lokale producenten selecteer. Deze aanpak verbindt traditie en moderniteit, altijd met aandacht voor smaak en kwaliteit.

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op?
Ik haal mijn inspiratie bij de grote namen van de Belgische en Franse gastronomie in het algemeen, met een bijzondere bewondering voor Pierre Gagnaire - wiens creativiteit me imponeert - en de gebroeders Pourcel in Montpellier om hun evenwicht tussen traditie en moderniteit. Dichter bij huis waardeer ik vooral het werk van mijn vrienden-Mastercooks David Grosdent en Tanguy De Turck, die met talent de excellentie van ons lokale terroir uitdragen.

Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Deel uitmaken van “The Mastercooks of Belgium” betekent voor mij de kans om een gemeenschap te vervoegen die de waarden uitdraagt waar ik al jaren met overtuiging voor sta. Die gedeelde passie en drive maakt dat ik er echt bij wil horen. Geen twijfel mogelijk!