Jo Nelissen

Specialists
Specialists
Chef: Jo Nelissen
Jo Nelissen - coach
Blankenbergsesteenweg 22
8377
Zuienkerke

Interview

Wie zijn je Peters?
Frank Fol 
Daniël Molmans

Wist je altijd al dat je kok zou worden?
Van jongs af aan wist ik dat ik in de keuken wilde staan. Mijn ouders hadden een klein restaurant en de keuken was echt mijn ding. Even twijfelde ik omdat ik ook een grote voorliefde heb voor patisserie, maar ik koos toch voor een opleiding in de Hotelschool van Hasselt.

Waar heb je het vak geleerd?
Dat was in de Hotelschool van Hasselt, en nadien ging mijn wereld open in het voormalig restaurant Au Vigneron, een tweesterrenzaak in Oostende waar ik kennis maakte met Franse klassieke bereidingen met fusion invloeden uit Azië.

Hoe omschrijf je jouw keuken?
Ik ga uit van een hedendaagse keuken gebaseerd op verse en seizoensgebonden producten, en voeg er invloeden uit de wereldkeuken aan toe, zoals Aziatische toetsen, maar dan zonder over een typische fusion keuken te willen praten. Door de Hotelschool van Hasselt erkend als patissier bied ik mijn gasten ook een ruime keuze aan patisserie aan. Ik ben trouwens ook lesgever “pâtisserie” aan de Hotelschool Spermalie in Brugge.  

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk je op in het vak?
Peter Goossens heb ik altijd bewonderd voor zijn stijl en voor zijn kunst van het weglaten van overbodige garnituren. Mijn allergrootste voorbeeld is driesterrenchef Régis Marcon, chef-kok en eigenaar van Hôtel Le Clos des Cimes in Saint-Bonnet-le-Froid in de Haute-Loire (Frankrijk).

Wat betekent voor jou het toetreden tot de vereniging?
Toetreden tot “The Mastercooks of Belgium” was een erkenning voor mijn liefde voor het vak. Het is een moeilijke stiel, maar ik ben er blijven in geloven. Naast mijn functie als chef heb ik ook al opgetreden als leerkracht, als coach van het Belgische team voor de Bocuse d'Or en voor nog andere wedstrijden.