Lolly van chocolade met frambozen - Jean Castadot

20 lolly's

Vulling

  • 1 dl frambozencoulis
  • 50 g witte chocolade
  • 50 g crème anglaise

Ingrediënten voor de couverture

  • 60 g witte chocolade
  • 10 g cacaoboter
Bereidingswijze

Verwarm de frambozencoulis op 70°C. Neem de pan van het vuur en voeg er de witte chocolade aan toe. Roer goed. Laat de bereiding afkoelen en voeg er dan de crème anglaise aan toe. Laat afkoelen in vormpjes. Zet in de diepvriezer om ze te laten opstijven. Druk er de stokjes in als ze voor de helft zijn opgestijfd.

Couverture
Smelt de cacaoboter op een zacht vuurtje. Voeg er de witte chocolade aan toe. Breng tot 28°C.
Dompel de ijslolly’s in de couverture van witte chocolade. Zet de lolly ondersteboven en laat ze goed uitlekken. Zet ze op bakpapier of op een blok piepschuim.