- 100 g witte bonen
- 100 g kikkererwten
- 1 lamszadel
- 1 eetlepel Ras el Hanout
- 2 tomaten, gepeld, in blokjes gesneden
- 4 zwarte olijven in blokjes gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel arganolie
- 1 eetlepel gehakte koriander
- 1 ui, fijngehakt
- Fleur de sel
- 2 eetlepels tomatenconcentraat
- 1 koffielepel korianderpoeder
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1 rode ui, fijngehakt
- 1 lookteentje
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 1 eetlepel tzatziki
- 4 muntblaadjes
Laat de witte bonen en de kikkererwten gedurende 1 dag weken. Snijd de filets los van het lamszadel.
Maak een bolognaise met de snijresten en kruid met de Ras el Hanout.
Maak een saus met de beenderen.
Meng de blokjes tomaat en olijven met de twee oliesoorten en de verse koriander. Kruid met fleur de sel.
Maak de falafel door de goed uitgelekte witte bonen en kikkererwten te mengen met de look, rode ui, koriander, paprika en peterselie. Voeg er water aan toe als dat nodig mocht zijn. Kruid met zout en peper. Vorm er kleine bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede mee. Bak ze in een frituurpan op 175°C.
Kruid de lamfilets. Laat ze rusten.
Giet de saus door een zeef. Monteer met boter.
Afwerking :
Leg links op het bord in een cirkelvorm eerst twee eetlepels van de bolognaise, vervolgens de salade van tomaat en vervolgens op een spiesje twee falafels gegarneerd met tzatziki en een muntblaadje. Leg aan de rechterzijde twee lamsfilet met de saus.