Hoe Mastercook of Belgium worden?

Elk jaar opnieuw gaat het aanvaardingscomité van The Mastercooks of Belgium na of er Belgische chefs zijn die "rijp" zijn om erkend te worden als echte Mastercooks of Belgium. De chefs worden geselecteerd volgens onderstaande selectiewaarden;

 1. Leeftijd - vanaf 36 jaar
 2. Charter - de chef past volledig binnen het charter van de organisatie en past dit ook structureel toe
  download charter
 3. Erkenning - de chef heeft bewezen dat hij/zij een sterk traject heeft afgelegd, dat duurzaam is en dat door gastronomische gidsen en andere is erkend.
 4. Actie - de chef heeft aangetoond dat hij/zij een actieve rol wil spelen in de promotie en de verdediging van de Belgische gastronomie. 

Na een shortlist te hebben uitgewerkt worden deze chefs persoonlijk benaderd om naar hun interesse om toe te treden te polsen. Zo ja, moeten volgende voorwaarden worden afgewerkt;

 1. Chef gaat akkoord met de nieuwe statuten
  download statuten
 2. Chef geeft 2 peters op die hem/haar willen begeleiden in het lidmaatschap.
 3. Chef betaalt elk jaar op tijd zijn/haar lidgeld, en het eerste jaar toetredingslidgeld.
 4. Chef ondertekent toetredingsdocument en charter.

Als alle bovenstaande punten zijn ingevuld wordt het nieuwe lid op de eerst volgende algemene vergadering in de maand mei voorgesteld als Kandidaat-Meesterkok. Na 2 jaar zal het aanvaardingscomité, na een evaluatiegesprek, beslissen of de chef aanvaard wordt als volwaardig lid van The Mastercooks of Belgium. Deze beslissing wordt genomen op basis van het naleven van alle engagementen en de actieve rol die het nieuwe lid heeft vervuld gedurende de 2 jaar van zijn/haar kandidatuur. Vanaf de dag van goedkeuring zal de betrokken chef zich naar de buitenwereld toe ook Mastercook of Belgium mogen noemen en treedt hij/zij toe tot de kleine kring van "het nationale culinaire team van België".

Had u graag extra info of wil u graag toetreden tot The Mastercooks of Belgium?

Laat het ons weten: secretary@mastercooks.be

 

Mastercook worden