4
vis gerecht
Ingrediënten
- 1 dikke paling
- 2 bloemige aardappels
- 1 warmoes
- 100 g boter
- 1 dl melk
- 1 dl opgeklopte room
- 4 boekweitkrokantjes
- 1 sjalot
- nootmuskaat
- peper en zout
- wat groene kruiden, en bloempjes
Bereidingswijze
Zout de paling 12 uur in een pekelbad van 1 kg zout op 5 liter water. Spoel af en ontzout vervolgens 6 uur in koud water. Droog en rook 10 min. Gaar de paling daarna verder in een warm waterbad van 65°C .
Gaar de aardappelen op zeezout in een voorverwarmde oven op 180°C. Rook ze 5 min. Pel ze en pureer door een passe-vite. Werk op met melk, boter en op het laatst een lepeltje opgeklopte room. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat
Laat de steel van de warmoes zachtjes garen met een klontje boter en wat blanke fond. Stoof het blad met een klontje boter en een teentje look.
Schik op het bord zoals op de foto.