Hoe Young Master worden?

Elk jaar opnieuw gaat het aanvaardingscomité van The Mastercooks of Belgium na of er Belgische chefs (M/V)  "rijp" zijn om erkend te worden als Young Master.

De chefs worden geselecteerd volgens onderstaande voorwaarden:

  1. Leeftijd: tussen 25 en 38 jaar
  2. Charter: de chef past volledig binnen de charter van de organisatie en past dit ook structureel toe.download charter
  3. Erkenning: de chef kan bewijzen dat hij/zij een sterk professioneel traject aflegt, dat duurzaam is en dat door onder andere de gastronomische gidsen erkend wordt.
  4. Actie: de chef kan aantonen dat hij/zij een actieve rol wil spelen in de promotie en de verdediging van de Belgische gastronomie. 

Na een checklist te hebben uitgewerkt worden deze chefs persoonlijk benaderd om te polsen naar hun interesse. Zo ja, moeten volgende voorwaarden worden afgewerkt:

  1. Chef gaat akkoord met de nieuwe statuten - 
    download statuten.
  2. De chef geeft 2 peters op die hem/haar willen begeleiden als lid.
  3. De chef ondertekent het toetredingsdocument en de charter.
  4. De chef betaalt elk jaar op tijd zijn/haar lidgeld, en het eerste-jaar-toetredingslidgeld.

Als alle bovenstaande punten zijn ingevuld, wordt het nieuwe lid voorgesteld als Young Master op de eerstvolgende Algemene Vergadering die steeds doorgaat in de maand mei.
Hij/zij kan zich dan naar de buitenwereld toe ook Young Master noemen. 

Had u graag extra info of wilt u graag toetreden als Young Master? 
Neem contact met het secretariaat: secretary@mastercooks.be

 

The Young Masters