Guy Van Cauteren

Guy Van Cauteren

 

Beste Carine & familie,
Beste vrienden,
Beste collega’s,

Na Pierre Romeyer en Pierrot Fonteyne verliezen we de 3de Mastercooks voorzitter en topchef op rij.

Met deze brief wil ik me rechtstreeks richten tot Guy, zijn echtgenote Carine, de leden en collega’s van The Mastercooks of Belgium, The Young Masters, en heel de culinaire wereld.

Vriend Guy Van Cauteren kreeg veel respect van zijn collega’s. Maar even belangrijk, hij was ook zeer geliefd. Naast zijn kookkunst, was ook zijn fijne doordachte en met symboliek doorspekte humor geniaal, en ook steeds zeer “down to earth”, zoals zijn keuken.
Guy was een echte Vlaamse chef en een grote naam in de Belgische culinaire wereld. Het was steeds een plezier om naar Guy zijn verhalen te luisteren, echt gebeurde verhalen! Zijn bijdrage aan zovele culinaire projecten in binnen- en buitenland zijn niet op te sommen. Naast zijn voorzitterschap bij onze vereniging en het koken op TV is zeker ook de podiumplaats bij Bocuse D’Or een ervaring waar Guy zeer fier op was! Ook was hij zeer opgetogen dat hij zijn droom om een verhalen kookboek uit te brengen nog gelukt is. #devlaamsechef

We hielden al maanden contact, Guy vanuit zijn benarde possitie in het ziekenhuis, ik vol verwachting op goed nieuws dat hij het ziekenhuis zou mogen verlaten. Tijdens de periode dat hij samen met Pierrot Fonteyne in Knokke in het ziekenhuis lag, was Guy mijn (s)pion ter plaatse om een wekelijkse up-date te geven over het verloop van Pierrot zijn ziekte. Deze week belde Guy me weer op. Maar deze keer was het niet Guy maar zijn echtgenote Carine. Ik vreesde het ergste.

We gaan je erg missen en zeker nooit vergeten wat je voor ons en de Belgische gastronomie hebt betekend.

Maak er een lekker feestje van daarboven met jullie 3. We zullen jullie nooit vergeten!

Frank Fol

President – The Mastercooks of Belgium® & The Young Masters©

 

 

“Koken is geen kunst, het is een ambacht”.

Guy Van Cauteren

 

4 decennia voorzitters van The Mastercooks

VRT nieuws Guy Van Cauteren