4
Ingrediënten
- Ingrediënten voor 4 personen
- 12 Sint-Jakobsschelpen
- 200 g spaghetti van jonge wortelen, met de mandoline of de keukenschaaf gesneden
- 1 bintje in chips gesneden (ultrafijne sneetjes), bakken in de frituurpan op 180°C.
Voor de truffelvinaigrette
- 3 cl truffelazijn
- 13 cl druivenpitolie
- 8 cl truffelolie
- 4 snuifjes fleur de sel
- 10 cl truffelsap
- 40 g tartuffata
- 4 cl warm water om te mixen in de blender
- Crème van balsamico
Voor het garnituur : blaadjes van Affilakers, appelbloesem
- Voor de crumble van hazelnoten : ingrediënten en bereiding.
- 220 g boter op kamertemperatuur,
- 180 g bloem
- 50 g bruine suiker
- 200 hzelnoten
- 4 g fleur de sel
- 2 cl hazelnootolie
Meng alle ingrediënten. Verwarm de oven voor op 180°C en bak ze gedurende 7 tot 8 minuten in de warme over. Laat afkoelen en trek het deeg met de handen in stukjes uit elkaar.
Bereidingswijze
Meng de wortelsalade met de vinaigrette, bieslook, zout en peper. Leg in het midden van een bord.
Bak de Jakobsvruchten heel snel en op een hoog vuur in een aanbakvrij pan. Leg ze rond de wortelsalade.
Garneer met de Affilakers, de appelbloesem en chips van bintje. Bestrooi met de gegrilde en gehakte hazelnoten.