Gebakken langoustines - taboulé van Bulgur - brunoise gerookte steur - gepekelde komkommer - soja emulsie - krokant van Vitelotte - Dirk Vandendriessche

4
schaal en schelp
Ingrediënten
  • 12 langoustines 8/10
  • olijfolie extra vierge
  • 100 g bulgur
  • jonge ui, fijngesneden
  • brunoise van rode peper
  • gele kerstomaat, in 4 gesneden
  • sap en zeste van 1 limoen
  • 100 g gerookte steur
  • 1 komkommer
  • 2 el verjus
  • 1 el sesamolie
  • zout
  • 2 vitelottes
  • 1 el sojasaus
  • 1 koffielepel honing
  • 3 el notenolie
  • decoratie: verse kruiden

 

 

Bereidingswijze

Langoustines:
Pel de langoustines en verwijder het darmkanaal. Houd één gehele langoustine over voor decoratie. Bak in olijfolie en houd warm.

Taboulé:
Warm het water en giet over de bulgur. Laat een 10-tal minuutjes zwellen. Doe er de fijngesneden groentjes bij en breng op smaak met limoensap en -zeste, olijfolie en kruid af.

Gerookte steur:
Snij de steur in grote brunoise en zet koel.

Gepekelde komkommer:
Schil de komkommer en snij in lange slierten. Voeg zout, verjus, en sesamolie toe en eventueel een beetje suiker. Laat 20 minuten pekelen.

Soja vinaigrette:
Meng sojasaus, notenolie en honing.

Krokant van vitelotte:
Frituur de flinterdun gesneden vitelotte krokant.