- 12 langoustines 8/10
- olijfolie extra vierge
- 100 g bulgur
- jonge ui, fijngesneden
- brunoise van rode peper
- gele kerstomaat, in 4 gesneden
- sap en zeste van 1 limoen
- 100 g gerookte steur
- 1 komkommer
- 2 el verjus
- 1 el sesamolie
- zout
- 2 vitelottes
- 1 el sojasaus
- 1 koffielepel honing
- 3 el notenolie
- decoratie: verse kruiden
Langoustines:
Pel de langoustines en verwijder het darmkanaal. Houd één gehele langoustine over voor decoratie. Bak in olijfolie en houd warm.
Taboulé:
Warm het water en giet over de bulgur. Laat een 10-tal minuutjes zwellen. Doe er de fijngesneden groentjes bij en breng op smaak met limoensap en -zeste, olijfolie en kruid af.
Gerookte steur:
Snij de steur in grote brunoise en zet koel.
Gepekelde komkommer:
Schil de komkommer en snij in lange slierten. Voeg zout, verjus, en sesamolie toe en eventueel een beetje suiker. Laat 20 minuten pekelen.
Soja vinaigrette:
Meng sojasaus, notenolie en honing.
Krokant van vitelotte:
Frituur de flinterdun gesneden vitelotte krokant.