Gebakken kreeft en bladerdeeg - Maxime Maziers

  • kreeft
  • groentebouillon
  • azijn
  • olijfolie
  • bladerdeeg
  • zeekraal
  • wortel
  • sjalot
  • tijm
  • laurier
  • tomatenconcentraat
  • room 40%.

 

 

Bereidingswijze

Kook de kreeft 2 minuten in de groentebouillon met azijn. Haal vervolgens het vlees uit het pantser.

Bak de kreeftstaarten in olijfolie. Garneer het voorgebakken flapje bladerdeeg met een beetje saus en fijngesneden zeekraal.

Voor de saus : Bak de kreeftenkoppen met 20 g wortelbrunoise, 20 g fijngesneden sjalot, ijm en laurier. Voeg er 25 g tomatenconcentraat aan toe en laat even zweten. Bevochtig met 2 dl room, brengt aan de kook en laat 7 minuten zachtjes rimpelend koken. Giet door een fijne zeef.