Maxime Maziers

The Young Masters
chef

Maxime Maziers

Bruneau by Maxime Maziers
Gault&Millau
15.0/20
a koks Toc from Gault&Milau a koks Toc from Gault&Milau a koks Toc from Gault&Milau
Broustinlaan 73-75
1083 Bruxelles
T: +32(0) 2 421 70 70
E: contact@bruneau.be
Over

Keukenstijl en culinaire referenties
Ik heb een voorkeur voor de natuurlijke keuken op basis van lokale producten en vooral seizoengebonden.

Het is een klassieke Franse keuken, maar met moderne en creatieve toetsen. In het begin, toen ik het restaurant overnam, lag mijn keuken vooral in de lijn van Jean-Pierre Bruneau om mijn klanten tevreden te stellen. Nu wordt hij meer en meer gepersonaliseerd en volgt bij voorkeur mijn manier van doen en de dingen te bekijken. Dat heeft wellicht sommige oude klanten verbaasd, maar de meeste onder hen zijn blijven komen en daar zijn bovendien mijn eigen klanten bijgekomen. Ik denk dat ik goed bezig ben en dat ik verder in deze richting kan gaan.

Passie/ vrije tijd
Mijn werk neemt zowat al mijn tijd in beslag. Ik doe bovendien mijn administratie zelf, zowel van het restaurant, de traiteurzaak als de banketten. MIjn grote passie is koken en daardoor heb ik weinig tijd voor hobby’s. Het enige wat me echt kan ontspannen is zwemmen. Ik hou ook van reizen en van de vakanties met mijn kinderen Reynat (4,5 jaar) en Owen (3 jaar).

Persoonlijke doelstellingen
Het restaurant Bruneau verder laten groeien en er opnieuw een gastronomische bestemming van maken in het noorden van Brussel. Deze regio van de hoofdstad is wat moeilijker voor een restaurant, maar je mag niet vergeten dat ze makkelijk bereikbaar is. Via de ring is het maar 5 minuten rijden en via de tunnels kan je hier, buiten de spitsuren, heel gemakkelijk komen.

Voor welke chef heb je veel respect ?
Jean-Pierre Bruneau die me werkelijk alles van dit vak heeft bijgebracht.

Waarom aansluiten bij de Young Masters
Omdat het een vereniging is waar je kennis kan delen tussen chefs, nieuwe dingen kan ontdekken zoals producten, technieken, leveranciers, en andere gepassioneerden kan ontmoeten.

Het lijkt me interessant om bij een vereniging aan te sluiten waar alle leden een gemeenschappelijke interesse hebben.

Curriculum Vitae

Geboortedatum : 19.08.1988

Opleiding :

 • Provinciale hotelschool Namen (EHPN)

Werkgevers

 • Spud’s - Hôtel Sofitel Brussels Europe (Jourdanplein - Brussel), onder de leiding van de Parijse chef Alain Senderens***
 • Jean-Pierre Bruneau : 1 jaar op de post desserten van het restaurant Jean-Pierre Bruneau (2 Michelinsterren en Hofleverancier)
 • Traiteur Loriers : van 2008 tot 2009 werkt hij actief aan de creatie en ontwikkeling van prestigieuze banketten.
 • Wout Bru in Eygalières : in mei 2009 start Maxime Maziers bij Wout Bru, Restaurant Chez Bru** in de Provence, waar hij chef de partie wordt.
 • Jean-Pierre Bruneau : keert in september 2009 terug naar België en wordt de rechterhand van Jean-Pierre Bruneau. In 2011 verlaat hij het restaurant en keert in 2014 terug.
 • Alain Bianchin -  La Villa Lorraine : Tussen 2011 en 2012 werkt Maxime gedurende een klein jaar samen met Alain Bianchin vooraleer terug te keren naar Bruneau voor 2 jaar.
 • Bowery (Smets Premium Store - Brussel) : van juni 2014 tot december 2015 start hij met het restaurant in de winkel van luxe kleding en - meubelen van de Luxemburgse groep Smets. Als voltijds keukenchef ontwikkelt hij er zijn sterke culinaire persoonlijkheid.
 • L’Ecailler du Palais Royal  - komt in dienst als keukenchef en geeft het vermaarde restaurant op de Zavel zijn Michelinster terug (november 2017)

Bruneau by Maxime Maziers : Op 1 juni 2018 neemt hij het restaurant van JP Bruneau over.

Palmares

 • Jonge chef van het jaar voor Brussel en omstreken van Gault&Millau 2019
 • Gault & Millau : 15/20 (2019)
 • Chefs’ Irish Beef Club : lid van de Club sinds 15 november 2018
 • Michelinster in l’Ecailler du Palais Royal (2017)