Charolais - De Belgische rundveerassen
Eén van de grootste, oudste vleesrassen ter wereld. Dit van oorsprong Franse ras is laat rijp, vrij grof gebouwd en heeft de neiging om weinig vet aan te kweken. Stevig, groot en mager. Geen wonder dat de Charolais ook buiten de Franse Charolles-regio populair werd. Tegenwoordig worden ze zelfs vaak gekruist met Engelse en Ierse rassen. Op een bord kan het Charolais vlees concurreren met het beste vlees ter wereld. Niet alleen qua smaak, maar ook wat marmering en malsheid betreft. Het vlees is tamelijk grofvezelig, maar toch mals en mild. En door de natuurlijke grasvoeding en kruiden erg smaakvol.
De Belgische rundveerassen – onze nationale trots!
Wil je genieten van lekker, kwalitatief rundvlees? Kijk dan naar het land van oorsprong, da’s al een keurmerk op zich. En ‘België’ staat vaak synoniem voor ‘goedgekeurd’. Daar ziet heel de keten streng op toe. Zij garanderen dat het vlees dat je koopt heel strikt gecontroleerd is en aan strenge kwaliteitseisen voldoet. Hoe je het ook klaarmaakt en welk type rundvlees het ook is.
Belgisch rundvlees, gekweekt met zorg en bereid met smaak!