Carpaccio van gele biet en burrata. Witloof, rode biet en mosterdsla

mastercook name
Xavier Van Hecke
4
vegetarisch
Ingrediënten
  • 4 gele bieten
  • 4 rode bieten
  • 2 stronken witloof 
  • 2 bollen burata 
  • 100 g mosterdsla 
  • Citroenvinaigrette
  • Zaathar
  • Grof zout
Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200°C. Laat daarin de gele bieten gedurende 1 uur poffen.

Snij de witloof overlangs in twee. Doe ze in een vacuümzak met het sap van de rode bieten en trek vacuüm. Stoom ze gedurende 8 minuten in de steamer op 100°C.

Snij de burrata overlangs in twee. Leg ze in een rookdoos en laat ze 2 minuten koud roken.

Was de mosterdsla.

Snij de warme gele bieten in carpaccio verdeel ze over de borden. Leg op elk bord een halve bol burrata en daarop het gegaard witloof. Verdeel er de mosterdsla over.

Werk tot slot af met de citroenvinaigrette, zaathar en grof zout