Carpaccio van eekhoorntjesbrood, gekonfijte ganzenlever en notenolie - Paul Fourier

mastercook name
Paul Fourier
4
  • 4 mooie hele eekhoorntjesbrood van Bordeaux
  • 100 g ganzenlever
  • Grof zeezout
  • Zwarte peper
  • Notenolie
  • 5 kruidenpoeder
  • Gemengde shiso bladeren
Bereidingswijze

Kruid de ganzenlever met vers gemalen zwarte peper en het 5 kruidenpoeder en laat vervolgens gedurende 6 uur marineren in het grof zeezout.

Reinig de ganzenlever en bak ze zonder vetstof aan alle kanten op een hoog vuur. Laat afkoelen.

Snijd het eekhoorntjesbrood in fijne plakjes en leg ze op een bord. Kruid vervolgens met grof zout en zwarte peper. Sprenkel er wat notenolie over.

Leg er de plakjes ganzenlever op, kruid nog even met wat peper van d emolen en enkele druppels notenolie. Garneer met enkele shiso blaadjes.