Dieter Fleurinck

Top Brasserie
chef

Dieter Fleurinck

Silo's
Leuvensesteenweg 350
3190 Boortmeerbeek
T: +32 15 51 11 11
Facebook link Facebook link
Interview

Wie zijn je Peters?
Patrick de Gendt 
Axel Colonna-Cesari

Wist je altijd al dat je kok zou worden? 
Van kleins af aan zat de passie en de interesse in de keuken er al in. Mijn vader was kok tijdens zijn legerdienst. 

Waar heb je het vak geleerd? 
Ik heb hotelschool gevolgd in COOVI-CERIA met stages en weekendwerk in Hof ter Eycken in Ninove. Ik heb heel veel geleerd van Mastercook Philippe Vanheule. Hij was hard, maar rechtvaardig.

Hoe omschrijf je jouw keuken? 
De keuken in Silo's is een Franse brasseriekeuken met een moderne toets.

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op?
Mastercooks Peter Goossens, Bert Meewis en natuurlijk ook mijn twee peters. We doen veel projecten samen en dat maakt dat we een sterke band hebben. 

Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
De toetreding was echt een hele eer. Ik had het niet verwacht om ooit tussen al die topchefs te staan.