Burrata, tomaten, bloody mary vinaigrette, gelei van zwarte olijven - Isabelle Arpin

4
Ingrediënten
  • 1 burrata
  • 1 groene zebratomaat
  • 1 coeur de boeuf tomaat
  • 1 cornue des Andes tomaat
  • 1 ananastomaat
  • 1 noire de Crimée (Black Krim) tomaat
  • 1 tros gele kerstomaten
  • 1 potje tomatenkaviaar
  • Isigny room
  • Kleine blaadjes basilicum
  • Broodkrokant met gerookte olijvenolie

Voor de gelei van olijven

  • 10 cl olijvenjus
  • 10 cl water
  • 100 g plantaardige gelei
  • natuurlijke zwarte kleurstof

Voor de bloody mary vinaigrette

  • 12,5 cl tomatensap
  • 2 cl wodka
  • 3 cl olijfolie
  • 1 eidooier
  • mosterd
  • 1 cl citroensap
  • 1,5 cl geconcentreerde tomaat
  • Worcestersaus
  • 10 g panko
  • selderzout, peper
  • honing
Bereidingswijze

Snij de burrata en kruid hem.

Snij de tomaten in verschillende vormen (schijfjes, partjes, pulp, enz…). Hou apart.

Voor de gelei: meng alle ingrediënten en verwarm. Laat afkoelen op een glad oppervlak.  

Steek er vormen uit met een uitsteekvorm.

Voor de vinaigrette: giet de eidooier, mosterd en water in een blender en meng. Voeg er de rest van de ingrediënten beetje bij beetje aan toe.

Afwerking:

Leg de olijvengelei op de bodem van een bord. Kruid de tomaten en de burrata en leg in een halve cirkel op de gelei. Spuit er dotjes van de Isigny room op toe, leg er de krokantjes van gerookt brood bij, de kruiden en de vinaigrette.