Bretoense sardientjes 2 x anders met kwarteleitje en een crème van ansjovis - Luc Bolle

4
Ingrediënten
  • 250 g bretoense sardientjes
  • 
1 courgette

  • 2 wortels

  • 4 sjalotten (versnipperd)

  • 1 tomaten (in dobbelsteentjes gesneden)

  • platte peterselie 

  • 4 bricquevellen

  • 25 g ansjovis

  • 1/2 dl opgeslagen room

  • 4 kwarteleitjes (gepocheerd)

     
Bereidingswijze

Stoof 3 sjalotten samen met de brunoise van courgettes en wortel aan in wat olijfolie. Voeg de tomaat toe en kruid met peper en zout. Zet koel weg.

Vul 2 filets van sardien met deze mengeling en wentel in briquevellen. Bak in olijfolie en laat uitlekken.

Hak de resterende sardienen fijn, meng met de resterende sjalot en voeg de platte peterselie toe. Kruiden met peper en zout en een weinig sojasaus.

Wrijf de ansjovis door een fijne zeef  en meng met de opgeslagen room.

Serveer zoals op de foto.