Blonde d’Aquitaine - De Belgische rundveerassen
Een klassebak uit Zuid-West Frankrijk met fans tot ver daarbuiten. De meeste Blonde d’Aquitaine-runderen grazen in de Aquitaine-streek, tussen Bordeaux en Toulouse. Na een lang proces van kruisen (met onder andere de Limousin en Charolais) ontstond een ras dat meerdere unieke eigenschappen wist te combineren. Zo kunnen ze rondkomen met een sober rantsoen, hebben ze weinig afkalfproblemen en kennen ze een sterke kuddegeest. Het zijn zeer rijzige en robuste runderen. De bespiering, smaak, kleur, malsheid en vetbedekking van het vlees is daarom sterk gegeerd.
De Belgische rundveerassen – onze nationale trots!
Wil je genieten van lekker, kwalitatief rundvlees? Kijk dan naar het land van oorsprong, da’s al een keurmerk op zich. En ‘België’ staat vaak synoniem voor ‘goedgekeurd’. Daar ziet heel de keten streng op toe. Zij garanderen dat het vlees dat je koopt heel strikt gecontroleerd is en aan strenge kwaliteitseisen voldoet. Hoe je het ook klaarmaakt en welk type rundvlees het ook is.
Belgisch rundvlees, gekweekt met zorg en bereid met smaak!