Belgisch witblauw - De Belgische rundveerassen

Al sinds de tweede helft van de 19de eeuw loopt deze klassieker te pronken op onze Belgische grasvelden. Rustige dieren, te herkennen aan de witte koppen met blauwschijnende vlekken tot volledig blauwe vacht.

Ze hebben een opvallend ontwikkelde spiermassa en de duidelijk herkenbare billen bevatten zeer veel vlees. Dat vlees is niet alleen supermals, het bevat ook heel veel karakter, smaak en slechts weinig vet.

Een geliefd ras bij de versnijders omwille van het hoog slachtrendement en hoog % edele deelstukken. Het Witblauwe ras kent ook een lage ecologische voetafdruk en is met 85 % het meest voorkomende vleesras in België.

www.lekkervanbijons.be

Belgisch Witblauw

 

 

De Belgische rundveerassen – onze nationale trots!

Wil je genieten van lekker, kwalitatief rundvlees? Kijk dan naar het land van oorsprong, da’s al een keurmerk op zich. En ‘België’ staat vaak synoniem voor ‘goedgekeurd’. Daar ziet heel de keten streng op toe. Zij garanderen dat het vlees dat je koopt heel strikt gecontroleerd is en aan strenge kwaliteitseisen voldoet. Hoe je het ook klaarmaakt en welk type rundvlees het ook is.

Belgisch rundvlees, gekweekt met zorg en bereid met smaak!

belgisch blauwit