4
Ingrédients
Gemarineerde rode biet:
- 2 grote rode bieten
- 2 dl water
- 200 g suiker
- 50 cl sherryazijn
Quinoa salade:
- 100 g gekookte witte quinoa
- 100 g gekookte rode quinoa
- 50 g gekookte kikkererwten
- 50 g granaatappel
- 2 g kardemom poeder
- 2 g komijnpoeder
- 4 g ras el hanout geel
- 5 g munt
- 5 g koriander
- 15 g olijfolie
- 20 g sherryazijn
- Peper en zout
Emulsie van rode biet:
- 100 g gekookte rode biet
- 2 eieren
- 10 g mosterd
- 15 g sherryazijn
- 7 dl druivenpitolie
- Peper en zout
Afwerking:
- Enkele granaatappelpitten
- Enkele blaadjes Roomse kervel
Préparation
Gemarineerde rode biet: Breng suiker en water aan de kook. Tot de suiker volledig is opgelost. Voeg daarna de sherryazijn toe.
Snij de rode biet in dunne plakjes en steek ze uit in rondjes van 3 cm doorsnede.
Laat ze minimum 24 uur marineren.
Quinoa salade: Meng alle ingrediënten en kruid met peper en zout.
Rode bietemulsie: Mix alle ingrediënten, met uitzondering van de druivenpitolie, tot een homogene massa. Voeg er dan straalsgewijs de druivenpitolie aan toe.