Rode biet, quinoa, granaatappel, kikkererwt

4
Ingrediënten

Gemarineerde rode biet:

  • 2 grote rode bieten
  • 2 dl water
  • 200 g suiker
  • 50 cl sherryazijn

Quinoa salade:                                                      

  • 100 g gekookte witte quinoa                                
  • 100 g gekookte rode quinoa                                            
  • 50 g gekookte kikkererwten                                            
  • 50 g granaatappel                                                 
  • 2 g kardemom poeder
  • 2 g komijnpoeder
  • 4 g ras el hanout geel
  • 5 g munt
  • 5 g koriander
  • 15 g olijfolie
  • 20 g sherryazijn
  • Peper en zout

Emulsie van rode biet:                                                   

  • 100 g gekookte rode biet                                      
  • 2 eieren                                                                              
  • 10 g mosterd
  • 15 g sherryazijn
  • 7 dl druivenpitolie
  • Peper en zout

Afwerking:

  • Enkele granaatappelpitten
  • Enkele blaadjes Roomse kervel
Bereidingswijze

Gemarineerde rode biet: Breng suiker en water aan de kook. Tot de suiker volledig is opgelost. Voeg daarna de sherryazijn toe.

Snij de rode biet in dunne plakjes en steek ze uit in rondjes van 3 cm doorsnede.

Laat ze minimum 24 uur marineren.

Quinoa salade: Meng alle ingrediënten en kruid met peper en zout.

Rode bietemulsie: Mix alle ingrediënten, met uitzondering  van de druivenpitolie, tot een homogene massa. Voeg er dan straalsgewijs de druivenpitolie aan toe.