Zacht gekonfijte knolselderbalkjes met kassonade suiker en kastanjeijs - Frank Fol

4
Ingrediënten
  • Kastanje of noten ijs: (ook verkrijgbaar in de handel)
  • Halve liter melk
  • 160 gr gekonfijte kastanjes
  • 80 gr griessuiker
  • 5 geel van ei
Bereidingswijze

Melk met  100 gr stukken  kastanjes opzetten en garen. Mixen en door een grove zeef duwen. Suiker en geel van ei kloppen tot een ruban. Melk opgieten en “porter à la nape” zoals bij een klassiek ijsroomrecept. Door een zeef en afkoelen.  Nu overige 60 gr kleine stukjes van kastanjes toevoegen tot mengsel.  Draaien in de ijsturbine. In diepvriezer bewaren.

Gekonfijte knolselder:
gr knolselder in gelijke balkjes snijden van ongeveer 6 op 1 cm.
In een sauteuse de balkjes naast elkaar verdelen,  bevochtigen met water zodat ze onder staan.
Vier stevige koffielepels kassonadesuiker overstrooien alsook een stevige koffielepel boter (40 gr). Zacht aan de kook brengen en met deksel of aluminiumfolie in de oven aan 180 °C  plaatsen gedurende max 10 minuten.  Balkjes verdelen over 4 borden door ze naast ekaar te plaatsen. Jus even verder laten inkoken tot sausje, en knolselder oversausen. Lepeltje ijs op lauwe bereiding en opdienen.

Tip: een leuke garnituurtje is wat lichtbruin gefruite fijne draadjes van knolselder, ontvet op keukenpapier en vervolgens wat bestrooid met bloemsuiker. Het geeft een krokant effectje de bij zachte bordgenoten.