Willem Hiele en Bru
Lokaal eten is in. Consumenten kiezen voor hun groenten en fruit de korte keten. En ze halen hun vlees bij de lokale keurslager, want dat is goed voor het milieu en de lokale economie. En waarom zou je dezelfde standaard niet aanhouden voor het water dat je drinkt? Want naast lokaal eten, is er ook lokaal drinken. Zo ontspringt BRU® natuurlijk bruisend in het hart van onze Belgische Ardennen. Vlakbij, dus.
Dit jaar brengt BRU® die gedachte naar het bord, in een samenwerking met drie Belgische MICHELIN-sterrenchefs: Christophe Hardiquest (Bon-Bon), Stefan Jacobs (Hors-Champs) en Willem Hiele (Willem Hiele). De chefs recreëren elk 2 Belgische iconische lokale gerechten. Zo ging chef Jacobs aan de slag met de authentieke Luikse salade en tovert chef Hiele culinair met de legendarische garnaalkroket.
Elke chef werd geïnterviewd over zijn filosofie, zijn gerechten en over het belang van het ‘lokale’ voor zowel eten als drinken. De interviews werden gefilmd in een long-form documentairestijl en verspreid via YouTube, de BRU®-website en sociale media. Op bru.be vindt de consument uitgeschreven versies van de interviews, meer informatie over de lokale producenten en uiteraard ook de recepten van de iconische gerechten. Zo kan iedereen kiezen voor lokaal. En voor BRU® op tafel, natuurlijk.