The Mastercooks of Belgium

Willem Hiele

Curriculum Vitae 

Geboortedatum : 01/12/1981


Opleiding:
Bakker – patissier - chocolatier

Stages:
Hedone (Groot-Brittanië)
‘t Zilte (Antwerpen)

Aanvullende opleidingen:
Kok- en kelner opleiding in Ter Duinen Koksijde

Palmares:
Ontdekking van het jaar 2017 Gault et Millau en 15/20 met 3 koksmutsen
170ste plaats op OAD-lijst 2018 (Opinion About Dining)
Vermelding in de Michelin met een Michelinbordje
De komende 2 jaar zit ik in het onderzoeksteam van de North Sea Chefs

Keukenstijl en/of culinaire voorkeuren:
Terroir! Een natuurlijke pure keuken zonder al te veel franjes.
Puur – eenvoudig – simpel (= niet altijd makkelijk) .
In de zomer : from the garden to the plate.
In de winter : veel conservatietechnieken (zoals gefermenteerde bietjes, etc...)

Passie? Vrije tijd?
Golfsurfen, daarvoor heb ik al heel de wereld rond gereisd. Vissen. Wildplukken.

Persoonlijke doelstellingen:
Mensen en meer bepaald jongeren inspireren .

Grote voorbeelden:
Elke chef die kwaliteit hoog in het vaandel draagt .

Waarom wil je aansluiten bij The Young Masters ?
Omdat het inspirerend is om met leeftijdsgenoten over Belgische gastronomie na te denken en proberen België op de wereldkaart te zetten.
Omdat ik als fiere Belg graag Waalse chefs wil leren kennen