Wilde eend met herfstgroentjes en zijn jus - Filip Dewijnants

1
Ingrediënten
  • filet van wilde eend (1 filet per persoon)
  • kippenbouillon
  • wildfond
  • rode wijn  
  • jus van morilles
  • pastinaak
  • melk
  • girolles,
  • rode biet, mini-raap
  • mini-courget, mini-wortel, gele wortel, paarse wortel
  • spruitjes, mini-courget, baby grenaille

     
Bereidingswijze

Bereiding:

Kook de kippenbouillon in met de rode wijn tot 1/3. Voeg de wildfond toe en laat verder inkoken tot 1/3. Werk af met jus van morilles en werk op met boter.

Schil de pastinaak en gaar in melk en kippenbouillon. Pureer.

Gaar de groentjes beetgaar.

Schil de mini-bietjes en laat garen in rode wijn.

Reinig de girolles en stoof ze lichtjes op.

Gaar de eend in de oven en laat rusten.



Afwerking:

Veeg de pastinaak op het bord als ondergrond om op te dresseren.

Schik hierop de niet versneden filet van de eend (laat de gasten dit zelf doen).

Warm de groentjes op met wat boter en olijfolie, peper en zout. Schik ze vanaf de eend naar de punt toe. Saus bijvoegen als begeleiding.

Werk af met grof zeezout en eventueel wat oreganoscheutjes.