Warm krokantje met chocolade en frambozen - Jean-Claude Laurent

6 tot 8
Ingrediënten
  • 150 g couverture chocolade
  • 25 g kristalsuiker
  • 2 eidooiers
  • 1 eiwit
  • 100 g boter
  • 100 g frambozen in stukjes
  • brickvellen
  • 50 g gesmolten boter
  • poedersuiker
  • frambozencoulis
Bereidingswijze

Smelt de chocolade en de kristalsuiker ‘au bain-marie’. Doe er de frambozen bij.



Laat de boter smelten.



Meng de eidooiers met het eiwit zonder te kloppen.



Meng de chocolade met de boter en de eieren.



Neem een rechthoekige of een vierkante vorm en bedek met bakpapier. Stort er het chocolade/frambozen-mengsel in en plaats 24 uur in de diepvriezer. Haal uit en snijd in staafjes.



Smeer een brickvel in met gesmolten boter, leg er een chocoladestaafje in en verpak zoals een bonbon. Zet opnieuw in de diepvriezer.



Haal vlak voor serveren uit, bestrooi met poedersuiker en bak ca. 8 à 10 min. in een voorverwarmde oven op 200°C.



Verdeel over warme borden en werk af met frambozencoulis.