Venkelcarpaccio met pompelmoes - Frank Fol

voor 4 personen
20 minuten
Ingrediënten
  • Olijfolie
  • 2 roze pompelmoezen
  • 2 venkels
  • 12 half zongedroogde tomaten op olie
  • 2 takjes dille kruid
  • 150 gr Légumaise® Provence – Rode paprika met tijm (Te koop bij Carrefour)
  • 5 gr. roze peper
  • Zeezout
  • Peper van de molen
Bereidingswijze

Pers het sap uit 1 pompelmoes. De 2de pompelmoes ontdoe je van de shil. Snij met een zeer scherp mes partjes zonder vel. Snij daarna elk partje in twee. Leg deze in een schaaltje apart.
Was de venkel en snij met de mandoline flinterdunne schijven. Leg ze in een schaal en overgiet met het pompelmoessap en een geut olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat 1u marineren.
Snij de zongedroogde tomaten en stukjes.

Afwerken :
Verdeel de venkel over 4 borden. Verdeel hierover de roze pompelmoes en de stukjes zongedroogde tomaat. Werk af met plukjes dille. Strooi hierover wat roze peper die men door een zeef drukt. Druppel over het bord wat légumaise.