Venkel, paprika, appelen, sinaasappel, wei, basilicum - Degeimbre-Sang-Hoon

4
30 minuten
Ingrediënten
  • 1 verse venkelknol
  • 1 eetlepel ongezouten boter
  • zout, zwarte peper van de molen

Garnituur

  • 1 rode paprika
  • 1 Jonagold appel
  • ¼ schil van een sinaasappel
  • ¼ koffielepel satépoeder
  • 1 koffielepel sushi su (sushi rijstazijn)

Basilicumolie : 4,5 g basilicum, 9 cl druivenpitolie, 1 eetlepel zout.

 

Bereidingswijze

Bereiding venkel

Snijd de venkel in de lengte in schijfjes van 2 mm.

Bestrijk met de gesmolten boter, kruid met peper en zout.

Leg de schijfjes op bakpapier en bedek met een silpat.

Bak 7 minuten in een oven op 160°C.



Bereiding garnituur

Schil de paprika en snijd hem in fijne brunoise van ½ mm. Doe hetzelfde met de appel en de sinaasappelschil. Doe er de andere ingrediënten bij en meng.



Bereiding Basilicumolie

Breng water aan de kook en blancheer daarin de basilicum gedurende 3 minuten. Laat meteen schrikken in ijswater. Laat uitlekken en mix in de Thermomix met de olie op snelheid 8 op 70°C gedurende 20 minuten.

Laat tot slot de olie en de vloeistof van elkaar scheiden en bewaar in een spuitflesje.

Serveer op het bord een quenelle van het garnituur, twee venkelschijfjes, de olie, de wei en dillepluksels.