Tonijn op de wijze van Nice - Stéphane Grulois

4
Ingrediënten
  • 600 g rode tonijn
  • 1 groene paprika, 1 gele, 1 rode
  • 1 komkommer
  • 1 tomaat
  • 100 g groene bonen
  • 15 cl pesto
  • Grof zout
  • Peper
  • 40 cl balsamico
  • 1 scheut olijfolie
Bereidingswijze

Was de groenten. Blancheer de bonen in gezouten water.

Verwijder de schil van de tomaten, verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in fijne plakjes. Schil de komkommer met de schil tot aan de zaadjes. Doe hetzelfde met de reeds ontpitte paprika’s.

Snijd de tonijn in fijne plakjes en marineer ze in de balsamico. Bereid ondertussen de pesto.

Laat de tonijn uitlekken. Bak ze vervolgens even om en om in een warme pan met een scheut olijfolie. Leg de gebakken tonijn in een warm bord en leg er de groenten op. Druppel er de pesto over. Breng verder op smaak en garneer volgens je eigen inspiratie.