Tagliatelle, zeekat, avocado - Michaël Vrijmoed

return to overview <
4
vis gerecht

Guacamole

  • 2 Hass avocado’s
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel limoensap
  • 2 blaadjes koriander

Sneetjes avocado

  • 1 avocado
  • Olijfolie
  • Limoensap
  • 2 blaadjes koriander

Tagliatelle van zeekat

  • 2 zeekatten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Gerookt pimentpoeder
  • Gekonfijte citroenzeste
  • Kervel

Kroepoek van inktvis

  • 380 g sepia, gekuist
  • 50 g inkt
  • 24 g tapiocameel
  • 70 cl gevogeltebouillon

Inktvissaus

  • 3 ajuinen
  • 2 lookteentjes
  • 5 g inkt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 rode pepertje
  • 2 l visfumet
Bereidingswijze

Guacamole: Haal de avocado’s uit de schil, meng met de overige ingrediënten en mix tot een gladde puree.

Sneetjes avocado: Snij de avocado in sneetjes en marineer ze met olijfolie, limoensap en koriander.

Tagliatelle van zeekat: Kuis de zeekatten grondig, dep ze droog en leg ze op elkaar. Leg ze zo in de diepvries tot ze ingevroren zijn. Snij er vervolgens met de snijmachine dunne sneetjes van. Bak deze kort in olijfolie. Bestrooi met het gerookt pimentpoeder, citroenzeste en kervel.

Kroepoek: Draai alle ingrediënten gedurende 25 minuten op 90°C glad in de Thermomix. Strijk uit over een silpat of bakmat. Droog vervolgens in de oven op 80°C.

Breek in stukken en frituur vervolgens op 200°C.

Saus van inktvis: Bak de fijngesnipperde ui, look, rode pepertjes en de snijdsels van de inktvis aan in olijfolie. Bevochtig met de visfumet en laat ongeveer 1 uur sudderen onder deksel. Giet vervolgens door een zeef, ontvet en laat inkoken tot de smaak voldoende sterk is.