- 8 cirkels bladerdeeg, 12 cm diameter
- 4 cirkels bladerdeeg 6 cm diameter
- 400 g zure kersen
- Maury wijn
- kersensap
- suiker, bruine suiker
- vanilleijs (½ liter melk, 5 eidooiers, vanillestok, 100 g suiker, 10 g actiglace)
- platte kaasboter (4 eidooiers, 120 g platte kaas, 50 g suiker, 30 g boter)
Bak vier van de bladerdeegcirkels (12 cm) tussen twee platen half, ongeveer 6 minuten.
Steek de vier andere cirkels (12 cm) uit met een diameter die 2 cm kleiner is . Smeer deze ringen in met een mix van 100 g bruine suiker en 1 ei en bestrooi met kristalsuiker. Plak de ringen op de half gebakken cirkels met eidooier, leg hierop een tiental kersen en overgiet met beslag van 1 ei, 100 gr suiker, ½ dl kersensap. Bak 10 minuten.
Laat de rest van de kersen 15 minuten sudderen in 4 dl Maury met 50 g suiker, kaneel en 1 dl kersensap. Dik het sap lichtjes aan met xanthaan.
Smeer de 4 kleine bladerdeegcirkels in met suikerwater ( ½ dl water, ½ dl kersensap, 100 g suiker) en bak 10 minuten.
Maak het vanilleijs en lepel het in een apart gekoeld met een beetje kersenstroop en het suikergebak
Meng voor de platte kaascrème 4 eidooiers in een pannetje op het vuur met 120 g platte kaas en 50 g suiker. Monteer na het dikken met 30 g boter.
Maak een kadertje op bord met de platte kaasboter. Schik de taart en het ijs en werk af met de kersen en bladerdeegschilfer.