4
Ingrediënten
Zanddeeg:
- 250 g bloem
- 1 stokje vanille uit Tahiti
- 125 g kristalsuiker
- 125 g boter
- 1 ei
Ganache van karamelchocolade :
- 115 g fondantchocolade Gaunaja van Valrhona
- 85 g chocolade Jivara lacté
- 85 g kristalsuiker
- 40 g room
- 20 g boter
- water
Bereidingswijze
Maak het zanddeeg en laat 1 uur rusten.
Voor de ganache : maak een karamel met suiker en water. Deglaceer met de room en boter en voeg er de twee chocoladesoorten aan toe. Meng en laat rusten.
Rol het zanddeeg vervolgens heel fijn uit in de vorm van een rechthoek.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het deeg 10 minuten in de oven.
Steek het deeg uit met een steekvorm. Giet er de lauwe ganache over en laat 30 minuten afkoelen in de koelkast.
Afwerking : chocoladecoulis, chocoladetuile, blaadje bladgoud, tubes vanille-ijs. Garneer zoals op de foto.