Sint-Jakobsvruchten, kokobonen met eendenlever - Alain Deluc

4
  • 16 tot 20 Sint-Jakobsvruchten naargelang de grootte
  • 400 g kokobonen (gedroogde bonen die voorafgaand 12 uur worden geweekt in koud water)
  • 80 g gegaarde eendenlever
  • 80 g boter
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 4 kruidnagels
  • Vleesjus of rundjus
  • 1 knolselder
  • Gehakte peterselie
Bereidingswijze

Kook de kokobonen een dag op voorhand in ongezouten water met 1 wortel en de ui die je met de kruidnagels hebt bestoken.
Laat de gegaarde kokosbonen afkoelen in het kookvocht. Voeg er een beetje zout aan toe.
Giet de bonen over in een kookpot, giet het er het kookvocht bij tot ze net onder staan en doe er dan de boter bij. Laat inkoken. Haal de pan vervolgens van het vuur en bind de kokosbonen met de eendenlever. Voeg er de gehakte peterselie aan toe.
Kruid de Sint-Jakobsvruchten en bak ze op de plancha of in een aanbakvrije pan met boter.
Leg de kokobonen op de bodem van een bord, voeg er een scheutje rundjus aan toe. Leg de Sint-Jakobsvruchten er boven op. Doe er als garnituur een krokant stukje knolselder bij gebakken in arachideolie.