- 50 g gerookte paling in kleine blokjes
- 6 gehalveerde kerstomaten
- 50 g groene asperges in stukjes
- 50 g artisjokbodems in kleine stukjes
- 15 g waterkers
- 20 g bloemkoolroosjes
- 1 dl gevogeltefond
- 2 geschilde en in blokjes gesneden ratte-aardappelen
- 5 g gepelde look
- 1 g kerriepoeder
- Wat gezouten vinaigrette van sherry-azijn
Laat kerrie en look 10 minuten trekken in 1dl warme gevogeltefond.
Breng deze infusie aan de kook, voeg zout en de aardappelblokjes toe.
Neem de aardappelblokjes van het vuur als ze beetgaar zijn. Laat ze in het vocht afkoelen.
Doe de kerstomaten, de groene asperges, de artisjok, de waterkers, de bloemkool en de paling in een kom.
Besprenkel met de gezouten vinaigrette en breng op smaak met peper en zout.
Schik de salade in het midden van een groot bord. Leg er de lauwe, lichtjes naar kerrie smakende aardappelblokjes rond.
Al deze recepten komen uit het boek: Carnet de cuisine ‘Pierre Wynants Comme chez soi- Chez toi gelijk as chez moi.’ Uitgeverij Lannoo. Foto’s: Philippe Debeerst.