- 80 g haring pp persoon
- gedroogde zeewiermix
- wakamémix
- sushi azijn
- 2 vanillestokken
- 1 komkommer
- olijfolie
- 4 Granny Smith appels
- boter
Fileer de haring en ontdoe hem van de grootste haargraten.
Snijd de Granny Smith appels overlangs door, na hen van het klokhuis te hebben ontdaan.
Leg ze op een plaat en doe in ieder gaatje een stukje boter, gaar de appels ca. 14 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C.
Haal het vel van de appels en mix ze zeer fijn in de thermomix, dit wordt koud gebruikt.
Meng de gedroogde zeewiermix met water en sushi-azijn, dit geeft meer diepgang aan het zeewier. Wanneer het is geweekt meng met de wakamé.
Voor de vanillevinaigrette meng je 100 ml sushi-azijn met 400 ml olijfolie , schraap de vanillestokken leeg en meng in de vinaigrette, laat de peulen nog mee in de vinaigrette trekken.
Schil de komkommer en trek er met een dunschiller banden van, maak mooie rolletjes hiermee.
Dresseer.