Rodebiet risotto, gerookte look, frisse veldsla en stiftjes van Cantal kaas - Frank Fol

4
  • 120 gr. risotto rijst
  • halve dl olijfolie
  • peper van de molen en zeezout
  • cayennepeper
  • 120 gr. gegaarde rode biet
  • boter
  • 2 teentjes geperste gerookte knoflook
  • 1 fijn gesnipperde sjalot
  • 120 gr Cantal kaas
  • 80 gr veldsla 
Bereidingswijze

De rode biet mixen we met 2 keer zoveel water tot we een gebonden soepje bekomen. Hiermee kunnen we de risotto bevochtigen.

De sjalot en de look aanfruiten in een geut olijfolie. De rijst er onder roeren. Bevochtigen met een geut rodebiet soep. De bereiding kruiden met cayennepeper en zout. Hou er rekening mee dat heel dit proces tot 20 min. kan oplopen. Telkenmale het vocht is opgenomen door de rijst,  herbevochtigen we de bereiding en roeren we goed. Het is aan u nu om uit te maken of u de risotto lichtjes krokant wilt of goed gaar. U stopt de herhaling van vocht inbreng bij uw keuze. De afwerking gebeurt vervolgens door de toevoeging van een klontje boter. Dit alles nogmaals goed onder roeren.

Afwerken :
De smeuïge en warme risotto verdelen in de diepe borden, hierop de met olijfolie en peper van de molen gekruide veldsla verdelen alsook de in stiftjes gesneden Cantal kaas.